9. MEĐUNARODNI MINI RUKOMETNI ZG-IG KUP 2019.

- TROFEJ SPORT -

SUBOTA, 14.12.2019.

IVANIĆ GRAD, SD Žeravinec

DJEVOJČICE rođene 2009. i mlađe

DJEČACI rođeni 2010. i mlađi

DJEVOJČICE rođene 2011. i mlađe

MIX EKIPE rođenih 2012. i mlađih

NEDJELJA, 15.12.2019.

ZAGREB (SESVETE), SD Jelkovec

DJEČACI rođeni 2009. i mlađi

DJEVOJČICE rođene 2010. i mlađe

DJEČACI rođeni 2011. i mlađi

MIX EKIPE rođenih 2012. i mlađih

  

  

 

 

Kako opisati emocije koje se skupe u 10 godina rada s djecom, kako opisati osjećaj kada ti priznanje za trud i rad u organizaciji daju najutjecajniji ljudi u društvu, kako se samo može opisati ponos kada u udarnom terminu nedjeljnog dnevnika - RTL-a u sportskoj rubrici se pojavi reportaža o turniru kao prva vijest (ispred utakmice nogometaša Hajduka i rukometaša PPD Zagreba).

Jednom rječju, baš kako i jedna navijačka pjesma kaže :

NEOPISIVO !

 

9.ZG-IG KUP - TROFEJ SPORT 2019. je iza nas, ali srce i dalje tuče jednako sretno i ponosno - u 2 dana u 2 grada u 2 županije odigrano je 154 utakmica mini rukometa...

 

ZAHVALA

Ovom prilikom bi se najprije zahvalili našim suorganizatorima - Zagrebačkom rukometnom savezu, MRK Sesvete i MRK Ivanić, Hrvatskom rukometnom savezu, hotelu Sport i tvrtci Sportland koji su u suradnji s RŠ Vučići i RŠ VG Vučići organizirali ovaj turnir.

Zahvalili bi predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, te gradonačelnicima Ivanić Grada i Zagreba na pokroviteljstvu ovog turnira, posebno gospodinu Milanu Bandiću koji je u nedjelju osobno došao u SD Jelkovec otvoriti turnir, te ostao više od sat vremena na druženju s organizatorima i mališanima u dvorani obećavši još veću pomoć našeg glavnog grada u organizaciji ovakove manifestacije.

Zahvaljujemo se i našim uzvanicima koji su ove godine dijelili medalje i nagrade najboljima - izbornici ženske reprezentacije Hrvatske u rukometu na pijesku,  Ivi Kanjugović i proslavljenom reprezentativcu i instruktoru Zagrebačkog rukometnog saveza, Zvonimiru Biliću (koji je čak i odsudio finalnu utakmicu dječaka 2009. godišta).

Sjajan posao odradio je i fizioterapeut Josip Režić koji je proveo 18 sati u dvoranama dežurajući i pomažući klincima s osmjehom na licu da saniraju lakše ozljede dobivene na terenima... RESPECT našem "Joži iz Splita", kao i Dini koji je oba dana imao sve pod kontrolom - od muzike, razglasa do semafora i samih rezultata...

Velika zahvala rukometnim sucima iz Ivanić Grada - Katji Palaić i Vedranu Beloševiću (koji su dijelili pravdu u subotu), Luki Matijević i Teni Boštjančić (koji su nam sudili i u subotu i nedjelju), te Luki Bakoviću koji nam je pomogao u suđenju u nedjelju... kao i mnogim trenerima ekipa koji su uskakali i dijelili pravdu jer Zbor rukometnih sudaca Zagreba već drugu godinu za redom nije imao niti jednog suca na raspolaganju tijekom cijelog dana kojega bi poslao da odsudi ovaj međunarodni turnir... ali posebno priznanje i zahvala idu prije svega obitelji Lončarić bez kojih teško da bi mogli „izgurati“ ovaj turnir - iskusnom liscu Miroslavu uz kojega nas veže puno zajedničkih druženja još od prvog ljetnog kampa koji smo organizirali zajedno, te posebno mladiću koji je ovaj turnir odradio perfektno i profesionalno - Franu Lončariću. Ako napomenemo da se prije mjesec dana još borio s mononukleozom, da je u subotu ujutro još bio u Hamburgu, pa letom do Venezije i cjelonoćnom vožnjom stigao u Zagreb na turnir... i sudio skoro 8 sati u komadu, trpjevši često neugodne napade i publike i ponekih trenera koje je nosio adrenalin. Ovime još jednom - kapa do poda Fran... i HVALA !

 

POBJEDNICI

U muškoj konkurenciji pobjede su odnijeli PPD Zagreb, Korčula i Izviđač Ljubuški, a u ženskoj su u sve tri kategorije dominirale djevojčice iz Knežopoljke iz Kozarske Dubice.

Frane Grašo, Toni Bonifačić i Jan Coufal su bili najbolji pojedinci u muškoj, a Mateja Knežević, Nikolina Babić i Ena Burazor su bile najbolje u ženskoj konkurenciji... ali zapravo svi su bili pobjednici - svako dijete koje je nastupalo na turniru je dobilo nagradu i otišlo kući s medaljom oko vrata.  

Ekipama iz Herceg Novog, Stupave, Bijeljine, Brčkog, Ljubuškog, Kosteleca na Hani, Slovenj Gradeca, Dola, Radeča, Korčule, Novog Vinodolskog, Gospića, Pitomače, Bjelovara, Siska, Petrinje, Karlovca, Velike Ludine, Ivanić Grada, Slunja, Pisarovine, Sesveta, Zaprešića, Rugvice, Popovače, Velike Gorice i Zagreba veliko HVALA na dolasku i druženju.

Nadamo se da će u još većem broju doći na jubilarni 10. turnir u 2020. godini.

 

VUČIĆI

Djevojčice su nam nastupale u dvije kategorije - prvi dan im je za prolazak u finale nedostajao 1 gol , a drugi dan je većini bio prvi turnir pa su stjecale iskustva i poznanstva.

Dječaci su se dvaput penjali na postolje - u kategoriji 2010. su osvojili broncu, a u kategoriji 2009. srebro, a Noah Gabriel Čović i Andro Biočić su dobili na turniru i pojedinačne nagrade.

Ali ponosni smo na sve - i one koji su nastupali, a i one koji nisu nastupali ali su došli nam pomagati u organizaciji kao Nives, Ivana, Anita, Ela, Ema, Tin, Luka i Domagoj... ili samo navijati kao Ivan, Frane i Ivano.

Još više smo ponosni na naše roditelje koji su oba dana zdušno bodrili sve naše ekipe, roditelje koji su strastveno i dostojanstveno navijali za Vučiće... i iako su možda i imali razloga za ljutnju i prigovore na određene stvari koje su im se dešavale na turniru - nisu utrčavali u punom sprintu na teren s tribina kao turopoljski pijetlići ili preskakali ograde kao divlji brđani...

Kaže narodna poslovica da se sve vraća... pa će se i ono što su možda očekivali ili zavrijedili već negdje vratiti...

 

9. turnir je završen, a mi već razmišljamo o onom slijedećem - jubilarac je pred nama... i sigurno će biti još veći, još jači i još bolji... Robert, Višnja i Dean nakon ovoga iskustva ni ne pomišljaju na nešto lošije ili slabije... letvica je podignuta jaaaako visoko.

 

Za kraj da citiramo riječi s ceremonije otvaranja turnira :

...ovom prilikom pohvalio bih i sve sportske djelatnike koji uspješno i predano rade s našom djecom i drže ih na sportskim terenima. Možemo biti ponosni na sve aktere koji su dio ove lijepe sportske priče...“

 

Da, istina je gradonačelniče - ponosni smo...

 

Fotografije s turnira možete pogledati i preuzeti na slijedećim linkovima (samo kliknete na ime grada-dvorane) :

 

Ivanić Grad - SD Žeravinec, 14.12.2019.

 

Zagreb (Sesvete) - SD SŠ Jelkovec, 15.12.2019.