ZA ONE RODITELJE KOJI JOŠ NISU UPOZNATI S NEKIM PRAVILIMA MINI RUKOMETA I NAŠE ŠKOLE :

 

Momčad u mini rukometu se sastoji od deset ravnopravnih igrača od kojih jedan mora imati funkciju vratara (koji ima zabranu prelaska centra). Svaki igrač može u igri zamijeniti vratara, ali prijavljeni  vratar ne smije zamijeniti igrača.

Rukomet nije nogomet u kojem imamo početnu postavu i zamjene. Jedan igrač može nebrojeno puta za vrijeme igre ulaziti u igru i izlaziti iz igre, shodno odluci trenera koji vodi ekipu. Odluka o tome kojih deset klinaca je u selekciji za određen turnir, njihov raspored i minutažu u igri donosi isključivo trener koji će tu ekipu voditi na turniru. Roditelji koji nisu zadovoljni takvim pravilom neka nas na vrijeme upozore, pa ćemo njihovo dijete izostaviti od takovog „stresa“ zbog neigranja brisanjem sa liste igrača koji će ići na turnir. Trenerima je ionako veliki stres vođenje ekipa na velikim turnirima, pažnja o djeci tijekom cijelog dana, te borba za nagrade kako bi se djeca sa osmijehom na licu vratila s turnira puna dojmova... i nije nam potrebno prigovaranje i miješanje roditelja nezadovoljstvom djetetovom minutažom koje onda nametnu i samom djetetu.

 

Još jednom Vas sve molim da pročitate

KODEKS PONAŠANJA RODITELJA

jer nepridržavanjem istoga bit ću prisiljen umiješati se trenerima u izbor selekcija za turnire.

Želim da na turnirima imamo vesele klince i još veselije roditelje, da se s osmijehom i veseljem sjećamo putovanja i turnira na kojima smo bili, a ne da nam se vuku repovi i nezadovoljstvo pojedinaca minutažom djeteta na turniru. 

Pročitajte i ovaj tekst koji govori o ponašanju roditelja na natjecanjima...

 

 

Predsjednik RŠ Vučići, Dean Vučić

 

  

  

I jedna prigodna misao svim roditeljima djece u sportu :


... ako popijete par piva tjedno nećete se smatrati alkoholičarem...

 

... ako popušite par kutija cigareta tjedno nećete se smatrati ovisnikom...

 

... ako par puta odete u kladionicu nećete se smatrati kockarom...


... a zašto onda nakon odgledanih par utakmica ili nekoliko treninga svi smatrate da ste veliki treneri i da ste toliko stručni da možete sami procijeniti šta je dobro da Vaše dijete igra i kako bi trebala cijela ekipa i treneri se ponašati prema njemu...


... položite trenerski tečaj, usavršite svoje stručno znanje... i onda komentirajte struku...


... a do tada - navijajte i budite podrška i nama i svom djetetu !