POPIS DJECE :

Andro Biočić, Ante Kolić, Ela Šekutor, Fran Štefanović, Fran Sremić, Frane Radmilović, Franko Ćosović, Ivano Hranjec, Josip Jurišić, Katja Vrbanić, Lana Herceg, Leon Matušek, Leon Bokulić, Luka Cvitaš, Luka Ivanović, Mia Šekutor, Noa Žaper, Toma Pikelja, Vice Badurina i Viktor Novak

 

 

 

Petak, 25.01.

Nakon malih nepredviđenih kašnjenja u startu krenuli smo na trodnevnu turneju u Češkoj. Prekrasno vrijeme i super raspoloženje u busu bili su sve do češkog grada Olomouca koji smo odlučili razgledati prvog dana... neuobičajeno za naše gradove - svi dućani u centru se zatvaraju u 18 sati, pa ni suvenire nismo mogli kupiti u samom središtu...Nakon razgledavanja zaputili smo se u hotel u gradu Prostějov gdje smo večerali i uz druženje dočekali spavanjac... sutra je prvi dan turnira i puno uzbuđenja pred nama...

 

Subota, 26.01.

Adrenalin i uzbuđenje oko turnira i trodnevnog zajedničkog druženja je bio jači i od sna... već od 6 sati su svi bili budni (i usput razbudili i ostale goste hotela)... i jedva su čekali da počnu utakmice... a dotad uvježbavali "cepeline" i sklapali nova poznanstva.

 

Podijelili smo ih u dvije ekipe :

Jedna je bila u tzv. plavoj skupini, a u njoj su igrali: Cvitaš, Pikelja, Badurina, Bokulić, Šekutor M., Vrbanić, Štefanović, Radmilović, Hranjec i Sremić. Ta ekipa je završila neporažena savladavši Hostivice 14:8, Zubri 8:3, Sokol Ždar 15:4 i domaćina Sokol Kostelec "A" 9:6.  

 

Druga ekipa je igrala u tzv. crvenoj skupini, a činili su ju: Ivanović, Novak, Žaper, Matušek, Kolić, Šekutor E., Herceg, Jurišić, Biočić i Ćosović. Krenuli su s porazom od Sokol Nove Veseli 5:9, ali onda izvrsnim igrama savladali Sokol Kostelec "B" 9:4, Duklu Prag 11:9 i Junior Zlin 11:8, te se kao drugoplasirani plasirali u četvrtfinale.

 Na kraju dana se održavala i tzv. All Stars utakmica u koju je domaćin izabrao iz svakog četvrtfinalista po jednog igrača, a to su kod nas bili Pikelja i Novak (koji su igrali za "bijeli" tim koji je ostvario pobjedu u toj utakmici.

 

 

Nedjelja, 27.01.

Iako smo se nadali polufinalnom srazu naše dvije ekipe - do toga ipak neće doći.

Naime, u ranojutarnjim četvrtfinalnim utakmicama mlađa ekipa se nije baš probudila i poražena je od ekipe Strojar Malacky 10:5. Stariji i iskusniji su zato opravdali svoj status ostvaren dan ranije i neporaženi došli do polufinala gdje ih čekao dvoboj sa tom istom ekipom.  

 

Polufinalna utakmica s Slovačkom ekipom Strojar Malacky je bila infraktna. U čvrstoj i dinamičnoj utakmici ekipe su se izmjenjivale u vodstvu do samog kraja. Naša ekipa je imala vodstvo 6:5 petnaestak sekundi prije kraja i osvojenu loptu... ali onda su neiskusno (ipak su to djeca od 10 godina...) pojurili u napad, promašili kontru, a protivnik je iz rekontre postigao izjednačujući gol. O finalisti su odlučivali penali u kojima su Slovaci bili nepogrešivi, a mi smo u 4. seriji promašili - i otišli u borbu za 3. mjesto.

U utakmici za to 3. mjesto odigrali smo i najbolju utakmicu turnira i savladali domaćine sa 16:9.

A ako dodamo i da je naša druga ekipa u borbi za 7. mjesto također izgubila u 4. seriji penala... morat ćemo i na tome malo poraditi :)

  

Ipak - itekako smo zadovoljni sa svim viđenim u Češkoj. Iako neporaženi u regularnom dijelu - uzeli smo broncu... Toma Pikelja je izabran "najlepšim hračem turnira" (u prijevodu - najboljim igračem, ali djeci je bilo simpatičnije da je najlepši hrač...).